Afrika

afrika

De språk som talas i Afrika, oavsett vilka språkfamiljer dessa tillhör, kan med en samlande beteckning också kallas afrikanska språk. Antalet språk som talas i Afrika idag kan uppskattas till ungefär Vissa av dessa, till exempel swahili, hausa och yoruba, talas av flera miljoner människor, medan det finns andra som  ‎Språkfamiljer · ‎Niger-Kongospråk · ‎Övriga språkfamiljer · ‎Språk i Afrika. Afrika: huvudstäder - geografispel: Seterra är ett gratis geografiprogram som med hjälp av blindkartor lär dig städer och länder i hela världen. I det här geografispelet kan du lära dig var Nigera och de andra 54 afrikanska länderna finns på kartan.

Afrika - oficiell

Ett mindre antal språk med anknytning till Afrika tillhör indoeuropeiska eller austronesiska språkfamiljerna, men dessa har inte funnits i världsdelen mer än respektive 1  år och deras närmaste släktingar är i huvudsak icke-afrikanska. Kontakta oss om du vill veta mer. Detta avsnitt är en sammanfattning av Afrikas ekonomi. Afrikas kuster mäter omkring 26 km, och avsaknaden av djupare bukter blir uppenbar om man jämför med Europas 9 km² som omgärdas av 32 km kust. Madeira Portugal [ 10 ]. Det forna egyptiska riket, är en av världens äldsta stater, och den mest kända av de äldre afrikanska civilisationerna. Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika 3.

Afrika - lrdags var

Khoisanspråken talas idag främst av utspridda minoritetsgrupper i södra Afrika i länderna kring Kalahariöknen. Korruption och havererade politiska program har lett till utbredd undernäring och undermålig infrastruktur orsakar alltjämt brist på mat och rent vatten. Man kan således dela upp Afrika i fyra övergripande landområden:. Afrika norr om ekvatorn: Flera miljoner afrikaner såldes på detta vis som slavar till främst de Europeiska kolonierna i Amerika. Storstäder Vill du se lite mer av städer är Kapstaden och Durban i Sydafrika två guldkorn. I Afrika bor det ungefär 1 miljard afrika i 55 länder — en sjundedel av jordens befolkning. Det finns dock länder som lyckas bra ekonomiskt, bland sparbanken trollhättan BotswanaGhana och Pro mastercard. Ändå är vissa gemensamma språkliga drag särskilt m3 e46 bland språk som talas i Afrika, medan andra drag tycks vara mer ovanliga. För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Av världens nu levande språkfamiljer har den afroasiatiska den längsta skriftliga historien, eftersom både egyptiska och akkadiska tillhör familjen. Den stora majoriteten av Niger-Kongospråken är också tonspråk. afrika

Afrika Video

We Are Different ~ Dr. Llaila Afrika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *