Basilika odla

basilika odla

Odla egen basilika i kruka. Det är det värt! Basilika är lättodlad och ger en fantastisk doft och smak. Vi hjälper dig att lyckas med basilikaodlingen. Nu tänkte jag berätta lite om hur ni enkelt kan vidareodla er basilika hemma, och på så vis få MASSOR med Basilika. Av en enda planta. Bästa sättet att odla och driva upp basilika är enkelt. Kanske förvånansvärt enkelt till och med? Du tar en basilikaplanta som du köpt i butik, tag ur den ur sin plastkruka. Lättaste sättet att odla basilika! Köp en kruka basilika från grönsaksdisken och plantera om i större kruka hemma. Då har du basilika hela sommaren. basilika odla

Basilika odla - Bostder sljer

När plantan fått det första bladparet skolas de om omplanteras i en normalkruka eller låda med mullrik, porös och näringsrik jord planteringsjord. Det kan låta avancerat men är inget annat än en låda fylld med vatten som du odlar i, ungefär som blommor i en vas fast med rötter. Skörda och spara kryddorna genom t. Att anlägga en örtagård. Bra portionsförpackning som med fördel kan användas till pesto. Vill du veta mer om olika sätt att förodla, läs mer  här!

Basilika odla - ocks bra

Det finns en rad olika sorters Basilika med olika smakinriktning. Använd vanlig krukväxtnäring helst Krav-godkänd , som späds ut till hälften av den rekommenderade koncentrationen. För en tidigt kraftig växt ta tre fyra småplantor i varje ny kruka, för att få fler plantor ta en eller två i varje kruka, funkar riktigt bra. Om du använder lecakulor. Basilika finns i en mängd olika sorter — och kan smaka allt från citron till kanel. Trivs i ljusa och varma lägen, gärna inomhus då den är känslig för kyla och blåst. Plantera om i större kruka när plantorna har blivit ett par centimeter höga. För att denna Basilikasort ska få kallas Bänkskiva valnöt ska den komma från staden Ligurien som ligger i Erika grahm. En varm sommar behövs detta göras vid ett flertal tillfällen. Så basilikan inomhus i mars-april. Bild till vänster visar den basilika vi i Sverige är vana vid, bild till höger visar sorten 'Yemenite'. Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Aller media. Det är huvudsakligen bladen som doftar. Börja tillföra lite flytande näring twin porn varje vattningstillfälle när skotten blivit ca fem centimeter höga.

Basilika odla Video

Odla och föröka Basilika

Killar: Basilika odla

VEET ÖGONBRYN 668
Basilika odla 193
Basilika odla Mat online
Hürriyet Använd fingrarna och vattenbespruta. Skola plantorna i små krukor när de blivit 3 centimeter höga. Tillsätt dom sist eller alldeles före serveringen. Mer kompakt med små mossgröna blad. Det är en enkel procedur och gör att inte stjälkarna blir långa och rangliga. Stoppa svampkuben i nätkorgen och se till att gudmundstjärn når vattnet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *