Sädesärla

sädesärla

Hør Sädesärla på netpassions.info, som är en omfattande samling av svenska fågelläten. Fungerar även på din mobil! Sädesärla är en långsträckt, smäcker fågel i svart, grått och vitt. Den långa stjärten är nästan aldrig stilla, utan den vippar hela tiden. Den gamla hanen har skarpt markerad gräns mellan den svarta nacken och den grå ryggen. Honan, däremot, har en betydligt diffusare övergång mellan svart nacke och grå. Sädesärlan kommer vid snösmältningens slut och islossningens början, men hon bryr sig knappast om det aktuella väderleksläget och kommer till sin hemtrakt år efter år med en förvånande punktlighet. En dag i slutet av mars eller början i april beroende på det geografiska läget. Sädesärlorna samlar föda var för sig, men.

Sädesärla - fngenskap reflekterar

Sädesärla — relaterat Wikipedia P2-fågeln med läte. Finlands häckningsbestånd beräknat till Den svenska populationen har varit ganska konstant och man uppskattar antalet svenska sädesärlor till — 1 miljon par. En vanlig häckningsfågel i hela landet. Honan lägger ägg som är blå-vita med grå eller bruna fläckar. Båda föräldrarna tar hand om ungarna tills de är flygga efter cirka 14 dagar, och efteråt fortsätter föräldrarna att mata dem i ytterligare en vecka. Ungarna är kvar i boet i dygn. sädesärla

Sädesärla Video

Sädesärla (Motacilla alba) i Veddesta, jan 2016 Fjäderdräkten brokig i katya sambuca grått och vitt. Den är en stannfågel i de mildaste områdena av utbredningsområdet, men är i övrigt en flyttfågel som övervintrar i Afrika. Din webläsare klarar inte audio Källa: Hittar hon ett bo som hon trivs med så sbab låna hon gärna dit år efter år. Uppbrottets tid har kommit för många fågelarter, däribland sädesärlan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *